Privacyverklaring

In deze privacyverklaring vind je mijn gegevens, lees je wat persoonsgegevens zijn en wat onder de verwerking van persoonsgegevens wordt verstaan. Je leest ook voor welke doeleinden wij jouw persoonsgegevens verwerken, wat je rechten zijn, hoe we jouw persoonsgegevens veilig verwerken en hoe lang jouw persoonsgegevens bewaard worden.

Lars van der Heijden cursist van de Postgraduate Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), sportpsycholoog in opleiding, hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring beschrijf ik hoe ik omga met jouw persoonsgegevens en hoe daarbij jouw privacy wordt gewaarborgd.

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

Lars van der Heijden is verantwoordelijk voor de manier waarop de gegevens die in deze privacyverklaring worden beschreven, worden verwerkt. Ik houd mij in alle gevallen aan de geldende privacywetgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die informatie geven over jou waardoor je direct of indirect te identificeren bent.

Wij verwerkende de volgende persoonsgegevens van je:

  • naam, adres, woonplaats
  • telefoonnummer
  • e-mail
  • geslacht
  • geboortedatum
  • sport

Met welk doel worden jouw gegevens verwerkt en op basis van welke wettelijke grondslag?

De persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • de opleiding tot praktijksportpsycholoog aan de VU
  • facturatie

Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van de volgende wettelijke grondslagen:

  • de verwerking is noodzakelijk voor het uitvoeren van een overeenkomst waarbij jij partij bent;
  • je hebt toestemming gegeven voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. In dat geval heb je te allen tijde het recht om jouw toestemming in te trekken door contact met mij op te nemen via de onderstaande contactgegevens.

Wie heeft toegang tot mijn persoonsgegevens?

De persoonsgegevens worden uitsluitend door mij ingezien en verwerkt ten behoeve van de bovenstaande doeleinden.

Minderjarigen

Ik verwerk enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Worden mijn persoonsgegevens met derden gedeeld?

Ik geef geen persoonsgegevens door aan derden, met uitzondering van de geanonimiseerde vereiste verslagen voor de bovengenoemde opleiding tot praktijksportspycholoog aan de VU.

Hoe lang worden mijn persoonsgegevens bewaard?

Ik vernietig de persoonsgevens als mijn opleiding tot praktijksportpsycholoog is afgerond. De opleiding tot praktijksportpsycholoog hanteert een wettelijke bewaartermijn van twee jaar voor de geanonimiseerde verslagen, waarna ze worden vernietigd.

Hoe worden mijn persoonsgegevens beveiligd?

Persoonsgegevens zijn persoonlijk en moeten persoonlijk blijven. Ik vind het belangrijk dat je persoonsgegevens niet op straat terecht komen of onrechtmatig worden verwerkt. Ik tref daarom passende technische en organisatorische maatregelen om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Klachten

Mocht je een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen ik je hierover direct contact met mij op te nemen.

Welke rechten heb ik?

Op basis van de AVG heb je het recht op inzage in de persoonsgegevens die van je verwerkt worden, het recht om jouw persoonsgegevens te verbeteren indien deze feitelijke onjuistheden bevatten, het recht om jouw persoonsgegevens te wissen, het recht op beperking van de verwerking van jouw persoonsgegevens, het recht op overdraagbaarheid van jouw persoonsgegevens en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Indien je deze privacyrechten wilt uitoefenen, kun je bij mij een verzoek indienen.

Indien je niet tevreden bent over de wijze waarop ik omga met jouw persoonsgegevens, dan heb je het recht om bij de Autoriteit Persoonsgegevens een klacht in te dienen.

Waar kan ik terecht met vragen of voor het uitoefenen van mijn rechten?

Jouw vragen over de wijze waarop ik  jouw persoonsgegevens verwerk, kunt je stellen via larsvdheijden@hotmail.com of 031-636182758.